Workshops

Veel scheidsrechters en clubs hebben niet altijd de tijd en de middelen om één van de clinics te volgen, maar toch is er behoefte aan de ontwikkeling van de scheidsrechters. Daarom biedt REFEREE Factory ook de mogelijkheid om middels losse workshops van 1 avond de scheidsrechter weer op de kaart, en daarmee……midden in de sport, te zetten. Net als de clinics staat ook in de workshops het plezier, het leren van en met elkaar en de interactie centraal. Lees snel verder welke mogelijkheden REFEREE Factory biedt.

Fair Play for players

Per 1 september 2014 wordt het verplicht spelregelbewijs voor tweedejaars B-junioren ingevoerd. Een mooi initiatief, het spel kan immers niet gespeeld worden zonder spelregels. De spelregels kennen of herkennen, slechts 3 letters maar daarmee wel een wereld van verschil. En waarom wachten tot je 16/17 jaar bent.

REFEREE Factory heeft een 2-daagse workshop ontwikkeld voor voetbalclubs waarbij met leuke beelden, een duidelijke uitleg en veel ruimte voor interactie de spelregels voor iedereen toegankelijk worden. Deze workshop is geschikt voor iedereen die met het veldvoetbal te maken heeft.

Meldt uw vereniging nu aan voor deze workshop.

 

Kick off – Goed voorbereid het seizoen in

Een goed seizoen begint al met een goede voorbereiding. Voordat het seizoen van start gaat nog even de spreekwoordelijke puntjes op de “i” en iedereen kan er weer tegenaan. Welke spelregels zijn er (gewijzigd), maar met name hoe ga je hiermee om op het veld. Deze interactieve workshop is er op gericht om juist ook te leren van elkaar en daarmee veel nieuwe inzichten te krijgen.

Deze workshop is voor geïnteresseerden van alle leeftijden met een maximale groepsgrootte van 60 personen.

Match control – Aandacht voor de “soft skills”

De spelregels kennen we vaak wel, maar nu nog deze overbrengen naar de spelers. Een wedstrijd fluiten vraagt meer dan alleen spelregelkennis, deze vraagt om leiderschap en communicatie. In deze workshop staan we vooral stil bij wat er gevraagd wordt op het gebied van leiderschap en communicatie, zowel verbaal als non-verbaal. De inbreng van de deelnemers is een garantie voor plezier, het leren van en met elkaar en zal unieke inzichten geven en jou voldoende bagage om een topprestatie te leveren.

Deze workshop is voor geïnteresseerden van alle leeftijden met een maximale groepsgrootte van 60 personen.

Midway season – Tijd voor een update

De eerste wedstrijden zijn geweest, de ene ging goed en de ander zaten toch wel wat leermomenten in. Mooi moment om terug te kijken, te delen met elkaar en van elkaar te leren. En weer even terug naar die spelregels, hoe zat het ook alweer? Met deze workshop wil REFEREE Factory de mogelijkheid bieden om terug maar vooral ook vooruit te kijken.

Deze workshop is voor geïnteresseerden van alle leeftijden met een maximale groepsgrootte van 60 personen.

Physical experience – De scheidsrechter in topconditie

Om wedstrijden goed te kunnen leiden wordt er meer gevraagd dan spelregelkennis en communicatieve vaardigheden. Een fysieke en mentaal topfitte scheidsrechter is beter in staat om te waarnemen, te interpreteren en daarnaar te handelen. Dit vergroot weer de acceptatie in het veld. In deze workshop kunnen de scheidsrechters echt actief aan de slag, want naast een uitleg staat er ook een training op het programma, uiteraard aangepast naar ieders eigen niveau.

Deze workshop is voor deelnemers vanaf 16 jaar met een maximale groepsgrootte van 30 personen.

Quick Learns – Spelregels langs de zijlijn

Elke vereniging heeft normen en waarden hoog in het vaandel staan en gelukkig voor de meeste verenigingen wordt dit ook aan alle kanten uitgestraald. Voetbal is en blijft echter een spel van emoties, beslissingen die vaak juist zijn maar ook niet altijd of anders uitgelegd worden. Ongetwijfeld herkent u ze wel, die betrokken ouders en trainers/ begeleiders. Mooi om te zien die betrokkenheid, maar soms gaat het ook wat ver, met meestal de scheidsrechter als “de kop van jut”.

“Quick learns” geeft een unieke kijk in de spelregels aan ouders, begeleiders, trainers en spelers en bij wat er komt kijken om een wedstrijd te fluiten. Deze workshop is er met name op gericht om het onderlinge begrip te vergroten, inzicht te geven in hoe lastig het is een wedstrijd te fluiten en daarmee de acceptatie en het spelplezier te verhogen.

Deze workshop is voor geïnteresseerden van alle leeftijden met een maximale groepsgrootte van 60 personen.

 

Living the professional life

Altijd al eens willen weten hoe het is om te leven als een professionele scheidsrechter? In een uniek interactief dagprogramma staat het plezier maar ook het leren van en met elkaar centraal. Met een gevarieerd dagprogramma wordt er alle aandacht besteed aan wat het inhoudt om te leven als een prof en wat je nodig hebt om daar te komen. Ook leuk als u eens iets heel anders wil doen voor uw scheidsrechters.

REFEREE Factory biedt deze unieke 1-daagse workshop aan voor alle leeftijden, met een minimale groepsgrootte van 10 deelnemers en een maximale groepsgrootte van 30 deelnemers.

Mocht uw vereniging interesse hebben in één van bovenstaande clinics of meer informatie willen hebben, neemt u dan contact op met REFEREE Factory via het contactformulier. Ook als u de mogelijkheden wil bespreken om meerdere workshops te combineren.