De week van de scheidsrechter

De kop van jut

In het voorbijgaan hoorde ik het in een flits. Heb ik dit nu echt goed gehoord? Gelukkig was de beste man zo vriendelijk om het nog eens te herhalen……… Hé scheids, wat ben jij een LUL! Ach supporters, voetbal is emotie en zijn cluppie had zojuist een strafschop tegen gehad. Maar daar bleef het niet bij………

Hé pap, die scheids is echt een LUL hè?! In een korte snelle blik keek ik opzij en daar stonden ze. Vader en zoon, het jochie hooguit een jaar of 8. Had zojuist van zijn vader gehoord wat die van de scheidsrechter vond en dacht ‘zo vader, zo zoon’……. dat kan ik ook! Wat een voorbeeld! Ik ben overigens benieuwd hoe dat gaat als ze thuis komen en aan de tafel aanschuiven met de rest van het gezin. Zou de vader dan nog zo’n held zijn of heeft hij inmiddels aardig ingebonden? Ik hoop het laatste.

Het eerste wat ik dacht was “het is vast een bewuste keuze om een 3-letter woord te kiezen, waarschijnlijk is die kerel niet intelligent genoeg om tot meer letters te komen”. En wat had ik dat ook graag tegen hem gezegd, maar goed laten wij als arbitrage maar het goede voorbeeld geven. Een reactie zou alleen maar olie op het vuur gooien en mij verder uit mijn concentratie halen. Tenslotte sta ik daar niet voor!

De week van de scheidsrechter is begonnen en staat in het teken van waardering van de arbitrage, voorlopig heb ik er echter nog niet veel van gemerkt. Ik hoop dat ik de uitzondering ben en dat de ervaringen van jullie beter zijn. Maar toch, door zelf het goede voorbeeld te geven en positief te blijven kunnen wij misschien wel een kleine verandering teweeg brengen.

Ik ga niet roepen dat wij het schelden kunnen voorkomen, echt niet. Maar wees je bewust dat ‘wat je geeft is wat je krijgt………’ En daarom, geniet van je mooie hobby en straal het respect en het plezier uit, je zal zien dat je dit ook terugkrijgt.

Dan hebben we ook geen week van de scheidsrechter meer nodig, maar is het elke zaterdag en zondag de DAG VAN DE SCHEIDSRECHTER!