Een veilig sportklimaat

Ik denk nog weleens terug aan die regenachtige zaterdag in november, inmiddels al weer heel wat jaartjes terug. Ik floot echt niet slecht, maar ging uiteindelijk wel met 8 kaarten het veld af. Twee teams die echt niet willen, wat kan je doen? Maar dat was niet het ergste……………………..

Het was een lange weg, helemaal vanaf het achterste veld naar de kleedkamer. Het leek heel even op een erehaag, maar niets was minder waar. De aanwezige ouders wisten mij haarfijn uit te leggen wat ik allemaal wel niet verkeerd had gedaan en als ik gehoor moest geven aan alle ziektes was een bezoek aan de dokter echt wel op z’n plaats.

Helaas sta ik hier niet alleen in. Elk weekend is er wel weer sprake van bedreiging en intimidatie van de scheidsrechter. Ook bij de zogenaamde voorbeeldclubs. Ik denk ook niet dat het een probleem is wat wij oplossen, maar wel wat we kunnen inperken. Goed kader, duidelijke richtlijnen en adequaat ingrijpen door kader en bestuur kan veel voorkomen. Met z’n allen kunnen wij werken aan een veilig sportklimaat, waar plezier centraal staat en fouten maken mag! Kortom werk aan de winkel, ook binnen jouw club!

Ook REFEREE Factory heeft alle aandacht voor een veilig sportklimaat. Boek snel de nieuwste workshop “Een veilig sportklimaat begint bij jezelf………” voor jouw club, nu slechts voor € 79,50 exclusief BTW.