Pupillenscheidsrechters ronden bij Quick Boys clinic “Fluiten is cool” af

Op dinsdag 28 januari jl. hebben negen pupillenscheidsrechters met succes de clinic “Fluiten is Cool” afgerond. In drie avonden werden de enthousiaste pupillenscheidsrechters door voormalig betaald voetbal assistent-scheidsrechter Willem Schuitemaker, namens het bedrijf REFEREE Factory, alles bijgebracht wat nodig is om hun wedstrijd goed te kunnen leiden.

Niet alleen werd uitgebreid aandacht besteed aan de spelregelkennis van de mannen, er werd ook ruime aandacht geschonken aan wat nodig is om de wedstrijd onder controle te houden. Met leuke beelden, veel eigen inbreng, ruimte voor eigen voorbeelden en vragen en veel interactie werd er stilgestaan bij onderdelen als waarnemen, communicatie, durf en uitstraling. Naast een stuk theorie mochten de deelnemers vooral ook zelf aan de slag met diverse opdrachten, waaronder een terugblik op de wedstrijden die zij gefloten hebben op zaterdag 25 januari. Met name het leren van elkaar, het plezier en de interactieve inhoud, maakten de clinic leuk en verrassend.

Na een afsluitend examen, met als prijswinnaar Adam Osman, waarin nog eens de spelregelkennis werd getest, kregen alle deelnemers een certificaat uitgereikt en hebben zij nu voldoende bagage om de wedstrijden goed te kunnen fluiten. Met plezier kijken we terug op de drie avonden. Hieronder wat reacties. “Ik vond de clinic leuk en leerzaam en ik vond het ook leuk dat ik het respect-bandje heb gewonnen. Ik hoop dat er een nieuwe clinic komt” aldus Adam Osman. “Ik vond het best wel leuk en leerzaam en weet de spelregels beter” is de reactie van Jarno Zwanenburg. Als laatste Dirk Jan van der Plas, “ik vond het een leuke leerzame clinic en ik beveel de clinic aan bij iedereen die een goede scheidsrechter wil worden”.

14-02-04 Clinic - Fluiten is cool - Quick Boys

Veel plezier en succes allemaal met fluiten en geniet van je mooie hobby!